Over Angelique Nuijten

Gediplomeerd advocaat

In 2003 ben ik toegetreden tot de advocatuur en begonnen in het faillissementsrecht en ondernemingsrecht. Vanaf 2006 is daar het familierecht bijgekomen. Sinds 2010 ben ik gespecialiseerd mediator in het personen- en familierecht. Daarnaast los ik nog steeds geschillen op op het gebied van ondernemingsrecht en sinds 2018 is daar erfrecht bijgekomen. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS), Mediationfederatie Nederland (Mfn) en de Nederlandse Mediationvereniging (Nmv). Sinds 2016 zet ik mij in voor de Ondernemersvereniging Oude Molen te Halsteren en neem ik deel aan het bestuur.

Mensen omschrijven mij als ‘een rots in de branding’ en ‘de enige die vertrouwen gaf in een tijd, waarin niemand te vertrouwen leek’. En daar ben ik trots op. Ik sta bekend als ijverig en altijd scherp.

Mijn vaardigheden als mediator zet ik in om geschillen in het begin van het conflict op te lossen. Er wordt niet zozeer gekeken naar de juridische strijd, maar naar de belangen van de klant. Ik ben betrokken en bevlogen, maar houd ook altijd het grotere geheel in het oog. Gestreefd wordt naar een oplossing die het meest doeltreffend, efficiënt en daarmee kostenbesparend is. Indien nodig, dan wordt de juridische procedure niet geschuwd. Door mijn jarenlange proceservaring ben ik daarin een solide baken voor de klant.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een persoonlijke en vertrouwelijke aanpak. Ik ben hard op de zaak (juridisch moet alles kloppen), maar zacht op de relatie. Ook na de oplossing moet een klant namelijk verder. Ik heb geen 9 tot 5 mentaliteit, maar ben altijd voor de klant bereikbaar.

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS)
  • Mediatorsfederatie Nederland (MfN)
  • Nederlandse mediationvereniging (NMv)
  • Bestuurslid Ondernemersvereniging Oude Molen

Brede adviesfunctie

Inmiddels beschik ik over een netwerk van notarissen en accountants. Door een nauwe samenwerking met hen, maak ik voor de klant het verschil. Ik sta de klant bij in alles wat hem bezig houdt, zowel zakelijk als privé. En dat is niet alleen juridische bijstand na een escalatie, maar juist ook het voorkomen van juridische geschillen.

Dit doe ik door te zorgen voor een adviesfunctie en door problemen op tijd te signaleren, aan te pakken en te de-escaleren. Hierdoor kunnen veel kostbare procedures worden voorkomen. Met mijn kennis, ervaring en netwerk lever ik een waardevolle bijdrage aan het oplossen van problemen, zowel zakelijk als privé.

Mediation

Sinds 2010 ben ik gespecialiseerd mediator. Door nieuwe inzichten is ook in de rechtbank de waarde van mediation op verschillende terreinen doordrongen. Voordelen van mediation zijn: het is sneller, er kunnen oplossingen op maat worden bedacht, het is efficiënter en daarmee kostenbesparend. ‘Hoe groter de kloof, des te mooier de brug’ is mijn motto. Door het gesprek met elkaar aan te gaan, te denken buiten de gebaande paden en door samen naar oplossingen te zoeken wordt voor alle partijen het beste resultaat nagestreefd. In echtscheidingssituaties is daarbij met name oog voor de kinderen.

Daarnaast kan mediation ook worden ingezet voor geschillen op het gebied van ondernemingsrecht of bij erfrechtelijke kwesties. Door mediation worden kostbare en slopende juridische procedures vermeden en krijgt de onderlinge verstandhouding een andere vorm.

Neem contact op ››
mediation-nuijten-advocatuur-mediation.jpg
Scroll naar boven